İYTE Biyomühendislik Bölümü Özel Ege Lisesi’nde Biyomühendislik Mesleği Tanıtım Çalıştayı düzenledi.

Biyomühendislik Bölümü olarak; geleceğimiz olan gençlerimize, sosyal sorumluluk bilincinin aşılanması ile toplum adına daha yararlı bireyler olabileceklerine inanmaktayız. Hayata geçirilen her bir projenin yapılacak yeni uygulamalara rehber olduğunu unutmayarak, gençlerimizin bu  örnekler ile yola çıkarak daha yaratıcı ve yaşam için faydalı faaliyetler üretmelerini temenni etmekteyiz.

Bu hususta, toplumsal bağışıklığın artması ve pandemi koşullarının rahatlatılmasını takiben bu dönem yüz yüze olarak planlanan sosyal sorumluluk projelerimizden ilki, 10 Haziran 2022 tarihinde “Biyomühendislik Mesleği Tanıtım Çalıştayı” başlığı altında Özel Ege Lisesi’nde düzenlenmiştir. Bahsi geçen etkinliğimiz bölüm öğretim üyelerimizden Dr. Öğr. Üyesi Deniz Tanıl Yücesoy, araştırma görevlilerimizden Ar. Gör. Meltem Güzelgülgen ve Ar. Gör. Mustafa Ünver Kurt koordinatörlüğünde lisans öğrencimizin de katılımı ile gerçekleştirilmiştir. Etkinlik kapsamında, hedef kitledeki öğrencilerin yaş grubuna uygun çeşitli deneyler ve sunumlar ile biyomühendislik mesleği ve uygulama alanları ile ilgili bilgilendirme yapılmıştır.