İYTE Biyomühendislik Bölümü öğrencilerinden Ayşe Ezgi Bayraktar ve Lara Ece Çelebi’nin projeleri; “2209-A Üniversite Öğrencileri Araştırma Projeleri Destekleme Programı” kapsamında desteklenmeye değer bulundu.

İYTE Biyomühendislik Bölümü öğrencilerinden Ayşe Ezgi Bayraktar ve Lara Ece Çelebi’nin projeleri; “2209-A Üniversite Öğrencileri Araştırma Projeleri Destekleme Programı” kapsamında desteklenmeye değer bulundu. Lisans programı 3. Sınıf öğrencilerden Ayşe Ezgi Bayraktar “Kanser teşhis ve takibi için N-glikan ve Con A etkileşimlerinden yararlanarak LSPR tabanlı sensör platformu tasarımı ve analiz metodolojisi geliştirme” başlıklı projeyle, Lara Ece Çelebi ise “Nöral doku mühendisliği uygulamalarında kullanılmak üzere PVA ve aljinat ile hibrit biyomürekkep geliştirilmesi ve 3B biyobasım yöntemiyle doku iskelesi üretimi” başlıklı projeyle bir yıl süresince desteklenecek. Öğrenciler, Biyomühendislik Bölümü Öğretim Üyesi Doç. Dr. Ahu Arslan Yıldız’ın danışmanlığında laboratuvar çalışmalarını sürdürecek.
Türkiye Bilimsel ve Teknolojik Araştırma Kurumu (TÜBİTAK) Bilim İnsanı Destek Programları Başkanlığı (BİDEB) tarafından yürütülen “2209-A Üniversite Öğrencileri Araştırma Projeleri Destekleme Programı” kapsamında projeleri kabul edilen öğrencilerimizi ve danışman hocalarını kutluyor, başarılarının devamını diliyoruz.

Lara Ece Çelebi               Ayşe Ezgi Bayraktar