İYTE Biyomühendislik Bölümü Menderes Şopengazi hayvan barınağına ziyaret gerçekleştirdi

Bir insanda var olan hayvan sevgisinin; dostluk kurmasına, sorumluluk üstlenmesine, sosyalleşmesine, sakinleşmesine yardımcı olduğu çalışmalar sonucunda gösterilmiştir.  Yardıma muhtaç hayvanlar konusunda farkındalık oluşturmayı, hayvan sevgisini aşılamayı, doğaya ve hayvana karşı duyarlı insan yetiştirmeyi amaçlayan bölümümüz anlamlı bir etkinlik gerçekleştirmeyi ve sosyal sorumluluk faaliyetlerimizden ikincisi olarak, hayvan dostlarımızı ziyaret etmeyi amaçlamıştır.

 

Bölüm öğretim üyelerimizden Dr. Öğr. Üyesi Deniz Tanıl Yücesoy, araştırma görevlilerimizden Ar. Gör. Meltem Güzelgülgen ve Ar. Gör. Mustafa Ünver Kurt koordinatörlüğünde lisans öğrencimizin katılımı ile 11 Haziran 2022 tarihinde İzmir Menderes Şopengazi Nebiha Deprem Köpek Bakımevi’ne bir ziyaret gerçekleştirilmiştir. Etkinlik kapsamında; barınakta yaşayan hayvanları ziyaret eden öğrencilerimiz bu hayvanları mutlu edebilmek ve ihtiyaçlarını karşılamak için uğraş vermiş,  öğrencilerimiz tarafından toplanan mamalar barınağa takdim etmiş, köpek barınaklarının kuruluş amaçları, görevleri ve hayvanların tedavi/rehabilitasyon süreçleri hakkında bilgi almıştır.

 

Katkılarından ötürü İYTE Mühendislik Fakültesi Biyomühendislik Bölümü ve Gıda Mühendisliği Bölümü öğretim elemanlarına, Bionorm Doğal Ürünler’e ve Mar Kimya’ya çok teşekkür ederiz.