BESCO Vitruvian Biyomalzeme ve Doku Mühendisliği etkinliği bölümümüz lisans öğrenci topluluğu tarafından gerçekleştirildi

Bir bilim ve eğitim konferansı olan “BESCO Vitruvian”, Biyomalzeme Bilimi ve Doku Mühendisliği alanlarındaki öncü araştırmacıları bir araya getirmek ve ilgili öğrencileri bu alanlarda yürütülen güncel araştırmalar hakkında bilgilendirmek amacıyla 22 Mayıs 2021 Cumartesi günü İYTE Biyomühendislik Öğrenci Topluluğu (BESCO) tarafından çevirim içi olarak gerçekleştirilmiştir.
Konferansın açılış konuşmalarını İYTE BESCO Topluluk Başkanı Göktürk Cinel, İYTE Biyomühendislik Bölümü Başkanı Doç. Dr. Engin Özçivici ve İYTE Rektörü Prof. Dr. Yusuf Baran yapmıştır. Konferans konuşmacıları olan Acıbadem Üniversitesi’nden Prof. Dr. Vasıf Hasırcı, Alberta Üniversitesi Kimya ve Malzeme Mühendisliği Bölümü’nden Prof. Dr. Hasan Uludağ, İYTE Biyomühendislik Bölümü’nden Prof. Dr. Volga Bulmuş ve Doç. Dr. Ahu Arslan Yıldız, Erlangen-Nürnberg Üniversitesi Malzeme Bilimi ve Mühendisliği Bölümü Biyomalzemeler Enstitüsü’nden Prof. Dr. Aldo R. Boccacini, Notre Dame Üniversitesi’nden Doç. Dr. Pınar Zorlutuna ve Terasaki Biyomedikal Yenilik Enstitüsü’nden Prof. Dr. Ali Khademhosseini katılımcılar ile buluşmuştur.
Kuzey Amerika, Güney Amerika, Avrupa ve Asya ülkelerinden toplam 700 kişinin ilgi gösterdiği etkinlik 22 Mayıs 2021 Cumartesi günü saat 13.45 – 20.00 arasında gerçekleştirilmiştir. Söz konusu etkinliği hazırlayan İYTE BESCO üyesi bölüm öğrencilerimize teşekkürlerimizi iletiriz.