HAKKIMIZDA

Biyomühendislik Bölümü İzmir Yüksek Teknoloji Enstitüsü (İYTE) Mühendislik Fakültesi’nin en yeni bölümlerinden biridir. Biyomühendislik, İYTE bünyesinde 2007 yılından itibaren disiplinler arası bir doktora programı olarak yer almıştır. Ancak dünya çapında son derece hızlı gelişen bu alanda İYTE’nin bilimsel altyapı ve eğitim programlarının daha güçlü hale getirilmesi amacıyla disiplinler arası programın Bölüm statüsüne getirilmesi hedeflenmiştir. Bu hedef doğrultusunda 08 Ağustos 2013 tarihli YÖK kararı ile Biyomühendislik Bölümü kurulmuş ve ilk öğretim üyelerini 2015 yılında istihdam etmiştir. İYTE Biyomühendislik Bölümü akademik faaliyetlerini, Fen Fakültesi A Blok’da yer alan öğretim üyesi ofislerinde ve Moleküler Biyoloji ve Genetik (MBG) Binası içinde bulunan, 2016 yılı başında inşa edilmiş olan modern laboratuvarlarında ve öğrenci ofislerinde gerçekleştirmektedir. Bölüm kendi binasına 2018 yılında taşınmayı planlamaktadır.

Sadece lisansüstü eğitime odaklanıp lisans düzeyinde eğitim programı açmayı hedeflemeyen İYTE Biyomühendislik Bölümü, moleküler ve hücresel biyomühendislik, biyomedikal teknolojiler ve biyoproses mühendisliği olmak üzere biyomühendisliğin üç temel alanında uzmanlık sağlama yönünde yapılanmaktadır. Bölüm bünyesindeki araştırmalar doku mühendisliği ve rejeneratif tıp, biyomalzemeler, hücresel biyomekanik, nanotıp, biyosensörler ve diagnostik sistemler, mikroakışkan sistemler, biyoMEMs, tele-tıp uygulamaları, tıbbi görüntüleme teknolojileri, nanobiyoteknoloji, protein mühendisliği ve tasarımı, terapötik protein geliştirme, fitokimya ve fitoterapötik ürünler ve ilaç salım sistemleri üzerine yoğunlaşmıştır.